باکلاس غذا بخورید
باکلاس غذا خوردن هم در موقعیتهای کاری و رسمی و هم در موقعیتهای اجتماعی و خانوادگی اهمیت زیادی دارد. ممکن است در هر منطقه یا شهری که زندگی میکنید، فرهنگ و قواعد خاص خودتان را داشته باشید، اما اصول ثابتی وجود دارند که باید حتما به آنها توجه کنید.
1. قبل از شروع غذا
اگر به یک مهمانی شام دعوت شدهاید، بهتر است هر چه زودتر اطلاع دهید که میتوانید در آن مهمانی شرکت کنید یا نه. چرا که اگه میزبان مطمئن نباشد شما در مهمانی شرکت میکنید یا نه، برنامه ریزی برای او سختتر میشود. اگر میزبان درمورد داشتن همراه صحبتی نکرده است، بهتر است کسی را همراهتان نبرید.
2. هدیه
اگر برای اولین بار است که به منزل میزبان میروید، بد نیست چیزی به عنوان کادو همراهتان ببرید. اگر دسر یا هر خوراکی دیگری به همراهتان میبرید، توقع نداشته باشید میزبان سر میز شام یا در آن مهمانی از خوراکی شما استفاده کند. چون ممکن است با بقیه غذاهایی که میزبان تدارک دیده همخوانی نداشته باشد و به هر حال میزبان برای خوراکیهایی که قرار است سرو کند برنامهریزی کرده است.
3. شروع به غذا خوردن
اگر بیرون از خانه و در یک رستوران غذا میخورید، قبل از اینکه هر کدام از اعضای گروه غذایشان را دریافت کنند، شروع به غذا خوردن نکنید. اگر مهمانی در منزل برگزار میشود، منتظر بمانید تا میزبان سر میز حاضر شود و قاشقش را بردارد و بعد شروع به خوردن غذا کنید.
4. خوردن غذا
قبل از اینکه سر میز بنشینید، تلفن همراهتان را خاموش کنید. وقتی که در جمع حضور دارید، مودبانه نیست با تلفنتان صحبت کنید یا پیام بفرستید.
هیچوقت با دهان پر صحبت نکنید. این کار چندشآور است. حتی اگر کسی از شما سؤالی پرسید، اول غذایتان را قورت دهید و بعد پاسخ دهید.
قبل از اینکه به غذایتان نمک، فلفل یا هر طعم دهندهی دیگری اضافه کنید، اول غذا را بچشید. اگر این کار را نکنید، ممکن است میزبان از این کار شما دلگیر شود.
قبل از اینکه شروع به غذا خوردن کنید، همهی غذا را تکهتکه نکنید، یا تمام خورشت را به برنج اضافه نکنید، هر بار یک یا دو تکه را جدا کنید، یا یک یا دو قاشق خورشت روی برنجتان بریزید.
هیچوقت غذایتان را فوت نکنید. اگر غذا خیلی داغ است، یکی-دو دقیقه صبر کنید تا سرد شود.
بعضی از غذاها باید با دست خورده شوند. در چنین مواقعی منتظر باشید اول میزبان شروع کند.
از هر چیزی که روی میز قرار دارد، یک یا دو لقمه امتحان کنید، مگر اینکه به غذای خاصی آلرژی داشته باشید.
اگر از غذای میزبان خوشتان آمده، حتما از آن تعریف کنید. اما اگر غذا را دوست نداشتید، در مورد آن حرفی نزنید.
از قاشق و چنگالتان برای غذا خوردن استفاده کنید نه برای ژست گرفتن!
آرنجهایتان را روی میز نگذارید.
آرام غذا بخورید و سرعتتان را طوری تنظیم کنید تا به طور تقریبی غذایتان همراه با میزبان به پایان برسد.
اگر در رستوران چیزی از دستتان ریخت به پیشخدمت اشاره کنید به شما کمک کند. اگر در منزل میزبان هستید، چیزی که ریخته شده را بردارید و لکه را پاک کنید. اگر لکه به این راحتیها قابل پاک شدن نیست، پیشنهاد دهید بعدا در پاک کردن آن کمک کنید.
وقتی غذایتان تمام شد، قاشق و چنگالتان را روی میز یا توی بشقابتان بگذارید.
هیچوقت سر میز از خلالدندان یا نخداندان استفاده نکنید.
5. بعد از غذا
بعد از اینکه غذا تمام شد، بلافاصله مهمانی را ترک نکنید. حدود یک ساعت در منزل میزبان بمانید، بعد از میزبان تشکر کنید، خداحافظی کنید و بعد مهمانی را ترک کنید. اگر مهمانی غیر رسمی است، برای تمیزکاری به میزبان پیشنهاد کمک بدهید.
6. بعد از ترک مهمانی
همیشه بعد از اینکه مهمانی را ترک میکنید، قبل از اینکه بیشتر از یکی دو روز بگذرد برای میزبان پیغام تشکر بفرستید. از غذای خوشمزهی آنها تشکر کنید و برای نشان دادن قدردانیتان، درمورد یکی از چیزهای دیگری که درمورد مهمانی دوست داشتید نظرتان را بگویید. پیغامی که میفرستید باید مختصر و احساسی باشد.
منبع : chetor.com